Esimese lumega kerkis lasteaia mänguväljakule memmede armee

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe lasteaia lapsed kasutasid ära peaaegu kogu hoovis oleva lume, et sellest memmesid vormida.
Männimäe lasteaia lapsed kasutasid ära peaaegu kogu hoovis oleva lume, et sellest memmesid vormida. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Esimene lumi pakkus suurt elevust lastele, kes valmistasid usinalt lumememmesid, ning pani paljud autojuhid rehvivahetamise võimalust otsima.


Männimäe lasteaia kasvandikud olid eile ennelõunal talvisest ilmast väga elevil ning ehitasid ümber maja lumekujusid.



«Memmesid tehti nii palju, kui lund oli,» ütles lasteaia juhataja Ene Männik.



Kui lastele valmistas lumi ainult rõõmu, siis täiskasvanutele tõi esimene sadu kaasa ka muresid. Juba hommikul tekkisid autotöökodades järjekorrad, sest suverehvid oli vaja vahetada talviste vastu.



Vana-Võidu autokeskuse juhataja Loit Kivistiku sõnul oli hommikul töökoja ukse taga saba ja vahetama pääsemist oodati paar tundi. Juhataja kinnitust mööda oligi eile esimene päev, mil juhid hakkasid agaralt talveks valmistuma, varem oli rehve vahetanud vaid mõni.



Päeva jooksul järjekord siiski lühenes. «Eks hommikul ehmatanud lumi juhid ära. Nüüd peaks tunni ajaga töö tehtud saama,» lausus Kivistik eile pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles