Öökülm tegi Saaremaal kartulitele liiga

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatu öökülm näpistas Saaremaal ka jorjeneid, nii et sellist õieilu ei pruugi sealsed aiapidajad tänavu enam näha.
Ootamatu öökülm näpistas Saaremaal ka jorjeneid, nii et sellist õieilu ei pruugi sealsed aiapidajad tänavu enam näha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ööl vastu reedet tegid ootamatult tulnud külmakraadid Saaremaal Laimjala valla põldudel palju pahandust – miinus kahe kraadine külm näpistas kartuli- ja peedipealseid ning võttis ära jorjenid.

«See oli täiesti ootamatu, kui hommikul olid kartulipealsed pruunid – mida ei võtnud kuiv, selle tegi nüüd külm ära, mu jorjenid olid ka täiesti longus,» rääkis Oma Saarele Laimjala valla Käo külas elav Raili Nõgu, kes ei mäleta, et tema paarikümneaastase põllupidamise ajal midagi sellist oleks juhtunud.

«Lapsepõlvest on küll meeles pilt sireliõitest keset lund, aga rohkem midagi sellist pole küll olnud, mõnel aastal on ainult tomatipealsed natuke näpistada saanud,7 sõnas Nõgu.

Ridala külas elav Piret Ots ütles, et temal endal on pisike põllulapp, kus ikka ka mõned kartulipealsed külmaga pruuniks olid tõmbunud.


«Aga Pahavalla külas võttis külm ära ikka terved kartulipõllud, osal juba pealsed õitsesid, täiesti must maa on järel,» teadis naine rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles