Euroopa prognoosid ennustavad sooja ja sajuta jaanipäeva

Jarmo Siim
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäev peaks tulema kuiv ja soe.
Jaanipäev peaks tulema kuiv ja soe. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kõige uuema Euroopa prognoosi järgi peaks selleaastane jaanipäev tulema Eestis kuiv ja soe.

«Praegune prognoos on küllaltki positiivne, pigem tuleb kuiv ja soe kui vihmane ilm,» vahendas Eesti Meteroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain Euroopa ilmaennustust.

Selleks nädalavahetuseks on tema kinnitusel aga oodata vihma. «Loodame, et kõige paremal juhul saavad homme sadu kõik kohad,» rääkis ta Postimees.ee'le. «Saartel sajab kindlasti, Kagu-Eestis on ka suurem lootus, vahepealne ala on nii ja teisiti.»

Pühapäeva öösel peaks madalrõhkkond eemalduma ja selle ajal võib öösel sadada, mis võib jätkuda ka pühapäeva päeval. Sooja lubavad EMHI sünoptikud homseks 16-20 kraadi ning ülehomseks 16-22 kraadi. «Päevitusilma ei tule,» ütles Merilain.

«Esmaspäev peaks tulema suhteliselt ilus päev, võib-olla nädala ilusaim päev, teisipäeval tuleb aga jälle vihma,» sõnas sünoptik.

Erandlikuks pidas Merilain aga täna öösel esinenud öökülma, mida nii hilja enam ei peaks esinema. «See on ikka väga hiline öökülm,» ütles ta. Samas oli maikuu keskmine temperatuur keskmisest 0,4 kraadi kõrgem ning ka juuni algus on olnud tavapärasest soojem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles