Linnusõbrad loendasid Birdwatchil üle 100 000 sulelise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändlinnud.
Rändlinnud. Foto: Küllike Rooväli.

Sel nädalavahetusel toimunud järjekordse üle-euroopalise linnuvaatluse Birdwatch 2009 raames loendasid linnusõbrad üle 100 000 sulelise.

Birdwatch 2009 korraldajaks on maailma linnukaitseorganisatsioonide ühendus Birdlife International, Eestis koordineerib ürituse läbiviimist Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ), teatas Tarvo Valker Postimees.ee'le.

Üle-euroopalise linnuvaatluse raames korraldasid väljasõite Eru Lahe Rannarahva Selts ning Tallinna, Läänemaa ja Ida-Viru linnuklubid. Lisaks
neile oli kogenud vaatlejate juhendamisel võimalik linde tundma õppida Sõrve ning Kabli linnujaamades.

Pühapäeva pärastlõunaks oli EOÜ-le oma vaatlustulemused edastanud üle 60 linnuvaatleja. Loodushuvilised loendasid nende kahe päeva jooksul 112 000 isendit 147st liigist.

Kolmeks kõige arvukamaks linnuliigiks osutusid metsvint (21 000 isendit), viupart (17 700) ning valgepõsk-lagle (13 500). Põnevamatest liikidest nähti väikepütti, lõunatirku, randkiuru, rabapistrikut ja koldvinti. Suuremaid linnuharuldusi tänavusel Birdwatchil ei kohatud - ka reedel leitud Eesti esimene tundra-neppvigle jäi linnusõpradel nädalavahetusel leidmata.

Lõplikud tulemused vaaldedud lindude hulga ja osavõtjate arvu kohta tehakse oktoobri lõpus, kui EOÜsse on laekunud viimased nimekirjad. Tavapäraselt osaleb Birdwatchil paarisaja inimese ringis, kuid paljud vaatlusnimekirjad saadetakse ära alles oktoobri lõpuks.

Kõigil Birdwatchil kaasalöönutel tuleks oma tähelepanekud Eesti Ornitoloogiaühingule edastada hiljemalt oktoobri lõpuks, kui tehakse
Birdwatch 2008 lõplikud kokkuvõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles