Sitsiilias sai tormis surma 18 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sitsiilias sai mudavooludes surma mitu inimest.
Sitsiilias sai mudavooludes surma mitu inimest. Foto: AP / Scanpix

Sitsiilias sai tormiga kaasnenud paduvihma ja mudavoolude tagajärjel surma vähemalt 18 inimest, teatas Itaalia uudisteagentuur ANSA reedel viitega tsiviilkaitsetöötajatele.

Kadunud on 20 inimest ja vigastada sai umbes 40, neist kümme raskelt, ütles päästeameti pressiesindaja Giampiero Gliubizzi. Ta lisas, et kodudest on põgenenud umbes 415 inimest, vahendas uudisteagentuur BNS Reutersi ja AFP teateid. 

Saarel on kuulutatud välja hädaolukord.

Sitsiilia kirdeosas Messina ümbruses viis tulvavesi minema maanteid ja tormis varises kokku hulk maju. Päästetöötajad püüavad leida laviinide alla mattunud inimesi.

Ohu eest majade katustele roninud inimesed toimetati minema helikopteritega.

Üks mees sai surma mudalaviini teele jäänud autos, teisel õnnestus laviini alla mattunud autost elusalt välja ronida.

40- ja 70-aastane mees leiti muda ja rusude alt Messina lähedal Giampilieri linnas.

Messina linnapea Giuseppe Buzzanca ütles, et tulvad ja mudavood on linna viivad maanteed ja raudteed läbimatuks muutnud, nii et kannatanuid transporditakse meritsi. Ta kutsus arste, õdesid ja vabatahtlikke õnnetuspiirkonnale appi tulema.

«Olukord on raske, sest mõnes Sitsiilia piirkonnas sadas kolme-nelja tunniga 220-230 millimeetrit vihma,» ütles tsiviilkaitseteenistuse asedirektor Bernardo De Bernardinis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles