Tamula ja Vagula järve ühendamine võib osutuda kulukaks

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Liiva

Tamula ja Vagula järve ühendava 1,6 kilomeetri pikkuse kanali kaevamine osutub raskemaks, kui esialgu arvati, sest mudasse kanalisängi rajamine on väga kallis.

Võru linnavalitsus lasi ­uurida, millisel kujul on kahe järve vahelise kanali taastamine keskkonnakaitse seisukohalt vastuvõetavam: kas tuleks süvendada kinnikasvanud Vahejõe sängi või rajada uus kanal, kirjutas Võrumaa Teataja.

Uuringu teinud OÜ Alk­ra­nel soovitusel tuleks eelis­tada praeguse sängi süvendamist, sest uue kanali säng läbiks maa-ala, kus pesitse­vad kaitsealused hüübid ja roo-loorkullid.

Keskkonnaekspert Alar Noorvee sõnul eelistatakse ka maakonna teemaplaneeringus vanade veekogu­sängide taastamist uute rajamisele.

See lahendus pole linnavalitsusele meeltmööda, sest praeguse Vahejõe süvendamine võib selle Vagula-poolses osas kalliks minna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles