Tulvavesi neelas Filipiinide pealinna

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipiine tabanud tulvades on hukkunud vähemalt 140 ja kodudest lahkuma sunnitud ligi pool miljonit inimest.
Filipiine tabanud tulvades on hukkunud vähemalt 140 ja kodudest lahkuma sunnitud ligi pool miljonit inimest. Foto: AP / Scanpix

Filipiine tabanud tulvad neelasid pealinna Manila ja seda ümbritsevad provintsid. Viimastel andmetel on üleujutustes hukkunud vähemalt 140 ja kodudest lahkuma sunnitud ligi pool miljonit inimest.

Troopilise tormi Ketsana põhjustatud paduvihmad tõid laupäeval kaasa tugevad vihmasajud ja suured üleujutused. Väidetavalt on tegemist viimase nelja aastakümne tõsisema üleujutusega, vahendas AFP.

«Me palume rahvusvahelist humanitaarabi,» kinnitas kaitseminister Gilberto Teodoro, kelle kinnitusel on olukord väga keeruline. 32 inimest on endiselt kadunud ning 453 000 inimest on kodudest lahkunud.

President Gloria Arroyo teatel on 80 protsenti Luzoni saarel asuvast pealinnast vee all. Päästetööd on aga endiselt raskendatud ja osade linnaosadega pole suudetud kontakti saada.

BBC andmetel sadas 12 tunniga maha terve kuu norm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles