Loomad saavad endale rohelusse uppuvad teesillad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rohelusega kaetud loomasild üle tee.
Rohelusega kaetud loomasild üle tee. Foto: maanteeamet

Põdrad, kitsed ja teised metsloomad võivad mõne aasta pärast üle Tartu maantee jalutada vaid neile loodud sildadel, mitte aga enda ja autojuhtide elu ohtu seades mööda teed silgata, kirjutab Vahur Koorits ajalehes Postimees.


Loomasilla natuke peenem nimi on ökodukt. Loomasilla lähedased sugulased tee-ehituses on ka loomatunnelid ja sillaalused kallasrajad. Nagu nimigi ütleb, on loomatunnel teealune tunnel, mida mööda väiksemad loomad, putukad ja muud sellised olendid saavad liikuda ühelt tee poolelt teisele, kartmata autorataste alla jääda.

Sillaalused kallasrajad on aga sildade ja jõe vahele jäävad kuivad alad, kust loomad, kalamehed ja muud asjahuvilised saavad samuti tee alt läbi käia, riskimata autorataste või märgade jalgadega.

Eestis on esimene loomatunnel juba ehitatud Tallinna-Tartu maanteele natuke pärast Vaidat. Esimene loomasild, mis on puude ja rohelusega kaetud, peaks aga valmima kolme aasta pärast sama tee Aruvalla-Kose lõigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles