Ametnikud: Filipiinide taifuuniohvrite arv kerkis 72ni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taifuuni Ondoy põhjustatud üleujutuse  tõttu hätta sattunud inimesed ootavad päästmist Cainta Rizalis, mis asub pealinnast Manilast idas.
Taifuuni Ondoy põhjustatud üleujutuse tõttu hätta sattunud inimesed ootavad päästmist Cainta Rizalis, mis asub pealinnast Manilast idas. Foto: Reuters / Scanpix

Filipiinide Luzoni saart laastas eile taifuun, milles hukkunud inimeste arv kerkis täna hommikuks 72ni, ütlesid ametnikud.


Kuue tunniga sadas 341 mm vihma, mis tõstis jõed üle kallaste ning tekitas ulatuslikke üleujutusi.

President Gloria Macapagal Arroyo kutsus annetama riideid, tekke, toitu ja joogivett.

«Ma kutsun meie kaasmaalasi, eriti Manila ja taifuuni teele jäänud teiste provintside elanikke säilitama rahu, järgima kohalike ametnike ja tsiviilkaitsetöötajate juhtnööre,» ütles Arroyo telepöördumises.

Manilast itta jäävas Rizali provintsis sai surma vähemalt 47 inimest, enamik neist uppus, teatas raadio kohalikule kubernerile viidates.

Veel 11 inimest sai surma pealinna piirkonnas.

Pealinna Manila ümbrus ja veel 25 provintsi Luzoni saarel kuulutati loodusõnnetuse piirkonnaks, et kiirendada päästetöid ja hättajäänute abistamist.

Taifuun liikus kiiresti läände ning peaks täna õhtuks või homme hommikuks jõudma Lõuna-Hiina merele.

Filipiine tabab keskmiselt umbes 20 taifuuni aastas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles