Rekkasse pugenud kass sõitis salaja Ahvenamaalt Kaarmale

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Ene

Suur oli Kaarma kirikurahva üllatus, kui nad Ahvenamaalt tulnud abisaadetist suurelt rekkalt maha laadima hakates avastasid autost ka riidekoormaga kogu reisi kaasa teinud kassi.

«Mehed tegid autoluugid lahti ja seal pakkide otsas istus väga ilus tiigrikarva kass,» rääkis Kaarma kiriku perenaine Agnes Siim Oma Saarele. Ahvenamaalt koos abisaadetisega Saaremaale reisinud kass ei kartnud üldse ja oli kohe inimestega väga sõbralik.

«Me naersime küll, et peame nüüd kassiga rootsi keeles rääkima, sest muidu ei saa ta meist ilmselt aru,» ütles perenaine, kelle sõnul seadis kiisu end kohe koduselt sisse, jalutas nii toas kui ka õues ja suhtles kõigiga, kes vähegi talle pai teha tahtsid.

Kiriku perenaise sõnul pandi koorem humanitaarabi teele Ahvenamaalt rahvusvahelisest abistamiskeskusest Emmaus. Keskuse töötajad sorteerivad, pakivad ja saadavad annetatu üle maailma laiali. Seekord laaditi Saaremaa poole teele asuvale autole koorem peale kaks päeva enne sõitu.

Selgus, et kassil konkreetset omanikku polegi ja ta oli olnud lihtsalt seal keskuses olev kass.

Keskuse töötajad olid aga väga rõõmsad, et kass on elus ja terve, ning saatsid Agnes Siimule kaardi, kus tervitati just nimelt kassi. «Kõik keskuse töötajad olid kaardile alla kirjutanud ja tervitasid kassi selle puhul, et too õnnelikult Saaremaale jõudis,» naeris Siim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles