Austraalia suurim linn mähkus punasesse tolmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sydney ärikvartal punase tormi ajal varahommikul ja pärast selle raugemist kolmveerand üks päeval.
Sydney ärikvartal punase tormi ajal varahommikul ja pärast selle raugemist kolmveerand üks päeval. Foto: Reuters / Scanpix

Sydney kattus punase tolmukihiga, samal ajal möllasid riigis maastikupõlengud, tugevad tuuled, rahe ja värises maa, kirjutas uudisteagentuur AFP.


Sydney autod ja hooned värvusid täna helepunaseks kui tugevad tuuled kõrbest linna poole puhusid, paisates segi õhuliikluse ja ühistranspordi.

Elanikel, eriti lastel ja vanematel inimestel soovitati kodust mitte lahkuda. Punane tolm tekitas inimestele hingamisprobleeme, teatas Uus Lõuna-Wales'i osariigi kiirabiteenistus.

Sydney lennujaam edastas päev otsa teateid lennuliikluse häiretest, lennufirma Qantas suunas rahvusvahelised lennud ümber Melbourne'i ja Brisbane'i.

Uus Lõuna-Wales'i edelaosas vähendas punane tolm nähtavuse peaaegu olematuks, väljas oli näha vaid paari meetri kaugusele. «Ma pole kunagi oma elus midagi sellist näinud ja ma olen siin üles kasvanud,» rääkis kohalik politseinik.

Juba kümnendi põuda kannatavas Austraalias lõppes just ebatavaliselt soe talv, august oli kõige aegade kõige soojem.

Punase tolmuga kummalised ilmastikunähtused Austraalias ei piirdunud. Äikesetormiga tulid taevast alla kriketipalli suurused raheterad, mis lõhkusid aknaid.

Põhja pool Queenslandis möllasid maastikupõlengud, Victoria osariigis sadas vihma ja registreeriti väikesi maavärinaid, mis küll purustusi ei tekitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles