Ilmajaam ennustab laupäevaks juba 30-kraadist kuuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut ennustab, et reedel hakkab ilm soojenema ja laupäeval võib Eestis sooja tulla lausa 30 kraadi, ent kuumus ei kesta kaua.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ilmaprognooside osakonna juhataja Merike Merilain ütles, et juba praegu on üle 30 kraadi sooja Ida-Euroopa lõunapoolsemates riikides ja tuul pöördub kagusse, mis tähendab, et soe jõuab Eestisse.

Väga kaua inimesed sooja ilma aga nautida ei saa, sest juba laupäeval on tõenäoliselt oodata äikesevihmasid, vihmahood jätkuvad ka pühapäeval ja esmaspäeval ning nii hakkabki jahedus peale pressima.

Viimati ületas termomeeter mai viimastel päevadel 30 kraadi pügala 1995. aastal, kui 31. mail mõõdeti temperatuuriks 30,5 kraadi. 2003. aasta 26. mail ründas temperatuur taas 30 kraadi joont, kuid Narvas mõõdeti maksimumiks 28,5 kraadi.

4 ööpäeva prognoos

Kolmapäeva öö on pilves selgimistega, kohati sajab vihma ja olla võib ka äikest. Päeval on sooja 10-21 kraadi.

Neljapäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 4-9, rannikul kuni 13 m/s ja sooja on 9-19 kraadi.

Reedel hakkab temperatuurinäit tõusma ja  päevaks ennustatakse sooja 12-24 kraadi, lisaks on oodata vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilma.

Laupäeva öösel on kohati äikesevihma võimalus. Päeval on vahelduva pilvisusega ja mitmel pool sajab äikesevihma. Puhub lõuna-ja kagutuul 5-12 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Sooja on aga 22-30 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles