Tartlased viisid Elistvere loomapargi asukatele tammetõrusid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammetõrud.
Tammetõrud. Foto: Ain Protsin.

Elistvere loomapargis oli eile lausa pidupäev: nimelt korjasid tartlased Tammelinna päevade aegu pool tonni tammetõrusid ja viisid need loomapargi asukatele maiustamiseks.

Kõige rohkem nautisid seda kingitust mõistagi sead, aga mitte ainult, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See on, nagu ütleme, inimese jaoks, et vahel lähed poodi ja tahad midagi erilist,» rääkis Elistvere loomapargi loomade hooldaja Raul Ertmann. «Põhitoiduks ta kindlasti ei ole, lihtsalt vahelduseks on ta neile hea, sest põder metsas ju ka täna sööb kuuseoksi, homme sööb mändi, ülehomme tahab võib-olla juba leppa või paju.»

Kui inimestel on kodus üle õunu, kartuleid, või viitsivad nad korjata tammetõrusid, võib need vabalt tuua Elistvere loomaparki, sest südamega toodud toidupoolis süüakse seal tänutundega ära. Ning kui talitaja on kohal, saab näha, kuidas kitseke Priit või karu Karoliina toodut mõnuga krõmpsutavad.

«Kevadel oli meil päris mitu sündi: oli kaks piisonivasikat, viis metsseapõrsast, siis sündis meil põhjapõdravasikas ja kaks metskitsetalle, nii et me ikka paljuneme,» kinnitas Elistvere loomapargi juhataja Sirje Saul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles