Ilmatargad ennustavad sooja sügist ja pehmet talve

Urmas Seaver
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muutlik sügisilm.
Muutlik sügisilm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi ilmaennustus pakub nädalalõpuks juba paar kraadi öökülma, usuvad ilmatargad, et ees ootab pikk ja soe sügis ning sellele järgneb pehme talv.

«Talv ei tule niipeagi, sest kägu kukkus kaks nädalat pärast jaanipäeva. Kui kägu nii kukub, siis öeldakse, et sügis on pikk,» ütles Õhtulehele Pärnumaa ilmatark Ilmar Tiismaa. Samuti arvas ta, et talv tuleb soojapoolne.

Ilmatark Lelle Liisu ennustas sarnaselt Tiismaaga, et nädalalõpu kohatise öökülma kannul tuleb paari nädala pikkune vananaistesuve. Liisu hinnangul ei tulevat talv enne novembrit, kuid tammetõrude rohkuse tõttu võib talvel maha tulla palju lund.

«Järgmise nädala keskpaigast toob läänevool meile madalrõhkkonnad ja koos nendega sajuse, aga suhteliselt sooja ilma,» märkis ilmajaama sünoptik Taimi Paljak.

Ta lausus, et külmalaine võib Eestisse jõuda septembri lõpus, kuid ka siis on võimalik, et külmemaks läheb vaid lühiajaliselt, sest selle aasta sügisega sarnastel 2005. ja 2006. aastal jätkus keskmisest soojem ilm oktoobris ja veel novembriski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles