Orkaan Fred paisus kolmanda kategooria tormiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Septembri esimestel päevadel tekitas orkaan Jimena Mehhikos purustusi.
Septembri esimestel päevadel tekitas orkaan Jimena Mehhikos purustusi. Foto: AFP / Scanpix

Orkaan Fred paisus täna Atlandi ookeani idaosa kohal kolmanda kategooria tormiks, kuid maismaa kohale kahju tegema torm tõenäoliselt ei jõua, teatasid USA riikliku orkaanikeskuse meteoroloogid.

Fredi tuuleiilide kiirus on kuni 195 km/h, nii et tegemist on selle orkaanihooaja teise tugeva - 3. või suurema kategooria tormiga. Esimene oli augusti lõpus neljanda kategooriani paisunud Bill.

«Nii võimas süsteem nii kaugel (Atlandi) basseini idaosas on üsna ebatavaline,» öeldi orkaanikeskuse avalduses. Fred on keskuse andmetel kolmas võimas orkaan 35 läänepikkusest idas Atlandi ookeani troopilises piirkonnas ja senistel andmetel tugevaim orkaan nii kaugel lõunas ja idas.

Kell 11 USA idaranniku aja järgi oli Fred Ühendriikide rahvarohkest rannikualast ja Mehhiko naftapiirkonnast tuhandete kilomeetrite kaugusel.

Fredi kese paiknes Roheneemesaartest 870 km läänes ja orkaan liikus loode poole kiirusega 21 km/h.

Meteoroloogide sõnul peaks torm neljapäeval nõrgenema hakkama ja paari järgmise päeva jooksul põhja pöörduma. Pühapäevaks on temast eeldatavasti saanud troopiline madalrõhkkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles