Ilmajaam ennustab tavalisest soojemat juunit

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juuniõhtune päikeseloojang
Juuniõhtune päikeseloojang Foto: Peeter Langovits

Juunikuu keskmine õhutemperatuur Eestis ulatub tavaliselt 12°C-st saartel kuni 15°C-ni mandril, ent tänavuseks jaanikuuks prognoosib Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia (EMHI) normist veidi kõrgemat keskmist õhutemperatuuri.

Kuu esimesel poolel püsib olulise sajuta ilm ning on ka tavalisest soojem. Kuu teisel poolel saju võimalus suureneb ja õhutemperatuur on normilähedane.

Tavaliselt kõigub juunikuu ööpäeva keskmine õhutemperatuur 10..20°C piires. Suuremal osal Eestist tõuseb ööpäeva keskmine õhutemperatuur üle 15°C juuni viimasel kolmandikul.

Kokkuvõttes peaks tänavu juunis vihma tulema kuunormist vähem. Üksikutel selgetel ja tuulevaiksetel öödel võib maapinnal esineda nõrka öökülma.

Õhutemperatuuri absoluutne miinimum on juunis olnud -3,5°C 15. juunil 1957. aaastal Narvas  ja absoluutne maksimum 34,0°C 18. juunil 1905. aastal Tartus.

Juunikuu keskmine sademete hulk kõigub paljude aastate lõikes 40 mm-st saartel ja rannikul kuni 55-75 mm-ni mandri-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles