Lõuna-Euroopat ähvardavad tulvaveed

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Po jõe vasakpoolne kallas Torinos
Po jõe vasakpoolne kallas Torinos Foto: AFP / Scanpix

Kahes piirkonnas Loode-Itaalias kuulutati eile paduvihmade põhjustatud tulvavete ja maalihete tõttu välja eriolukord, seni on hukkunud neli inimest.

Eriolukord puudutab Piemonte maakonnas asuvat Torinot ja mägist Val d'Aosta piirkonda, vahendas Reuters.

Valitsus võib vajaduse tekkides anda eriabi ja võtta tarvitusele meetmeid elanike kaitsmiseks. Ametivõimud on muu hulgas sulgenud liiklusele sildu ja tunneleid.

«Elame keset kriisi, mis jätkub veel järgmised 24 tundi,» ütles Põhja-Itaalia tsiviilkaitsejuht Guido Bertolaso.

Madalrõhuga kaasnenud tormid on raputanud Itaaliat peaaegu nädala. Prognooside järgi on Lõuna-Euroopa madalrõhuala meelevallas vähemalt selle nädala lõpuni.

Lisaks Itaaliale on tormihoiatusi edastanud Prantsusmaa ja Hispaania ametivõimud.

Itaaliat ja Prantsusmaad ühendav tunnel pandi eile mitmeks tunniks kinni võimalike tulvavete ja varinguohu tõttu.

Paduvihmad võivad tuua kaasa Po jõe tõusmisele üle kallaste, mis seaks ohtu saagi. Po ja selle lisajõgi Dora võivad hävitada suure osa Põhja-Itaalia nisusaagi.

Po on Itaalia pikim jõgi ja ametivõimude kinnitusel võib vee tõusmine üle kallaste tuua kaasa massilist hävingut riigi jõukas põhjaosas.

Tugevad vihmahood põhjustasid eile Prantsuse piiri lähedal asuvas Alpikülas mudalaviine. Pealtnägijate sõnul mattis viiemeetrine mudamass oma alla eramu. Päästjad leidsid hiljem nelja inimese surnukehad. Üks hukkunutest oli 3-aastane tüdruk.

Korsikal evakueeriti eile tulvavetehirmus kaks hotelli, vahendas AFP. Belgia idaosas asuvas Liege'i linnas kattusid tänavad jõgedest pärit mudaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles