Indoneesia maavärinas hukkus vähemalt 46 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Indoneesia Jaava saart eile raputanud võimsas maavärinas hukkus vähemalt 46 inimest; tuhanded inimesed evakueeriti ning kannatada sai üle 1300 elumaja, teatasid võimud.


Tervishoiuministeeriumi kriisikeskuse pressiesindaja Rustam Pakaya sõnul on viimastel andmetel saanud vigastada vähemalt 422 inimest, veel 42 on kadunud. Tõenäosus, et viimased ellu jäävad, on väike.


USA geoloogiaameti andmeil oli maavärina võimsus seitse magnituudi Richteri skaalal ning selle kese paiknes Lääne-Jaaval asuvast Tasikmalayast 142 kilomeetrit edelas 49,5 kilomeetri sügavuses maapõues.

Tõuked raputasid hooneid pealinnas Jakartas ja purustasid elumaju maavärina epitsentri ümber Lääne-Jaaval.

Tasikmalaya ja Sukabumi linnas varises kokku kümneid elumaju. Tasikmalayas sai ühtlasi surma 13-aastane tüdruk, kes jäi kokkuvarisenud müüri alla.

Sotsiaalministeeriumi ametniku sõnul on praeguseks hukkunud 46 inimest, umbes 1300 elumaja sai ränki purustusi ja veel 600 maja kergemalt kahjustada.

Kuid riikliku katastroofiabiameti ametnik Priyadi Kardono hoiatas, et hukkunute arv võib palju suurem olla, sest mitmed elumajad ja kontorihooned on kokku varisenud ning paljude maavärinas kannatada saanud piirkondadega on raske ühendust saada.

«Side osade rannikualadega on täielikult katkenud, nii et me ei tea sealseid olusid,» ütles ta. «Neil aladelt ei ole mingeid andmeid laekunud, kuid me eeldame, et need said kõige rängemalt kannatada. On võimalik, et surnute arv kasvab.»

Tervishoiuministeerium teatas meedikute saatmisest Lääne-Jaavale. Riikliku uudisteagentuuri Antara sõnul otsivad kohalikud elanikud kokkuvarisenud majade rusudest pääsenuid ja surnukehi.

Ühe tervishoiuministeeriumi ametniku sõnul sai Jakartas vigastada vähemalt 38 inimest.

Epitsentri ümbruskonnas anti maavärina järel rannikualadele tsunamihoiatus, kuid see tühistati umbes pool tundi hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles