Päevalilled säravad Paikre prügilas

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Mehepikkused päevalilled nagu päikesekettad kaunistavad Põlendmaa külas Paikre prügilas hektarisuurust küngast, mille sügavusse on mahutatud tuhanded tonnid jäätmeid. See on esimene osa kolm suve tagasi avatud prügila ladestusalast, mis kaetud ja millest kaugemal töö jätkub.


Miks päevalilled?



“Need on ilusad ja dekoratiivsed, ega muidu Vincent van Gogh neid maalinud,” muheleb OÜ Paikre tegevjuht Teet Kurs.



Tõepoolest, natüürmort “Vaas 12 päevalillega”, mille hollandlasest kunstnik maalis 1888. aastal elutuba kaunistama, kerkib Paikres võrdlusena silme ette.



Paikre juhtlause on “Loodusega sina peal” ja logolind vares.



“Lilled on silmailuks ja seemned lindudele toiduks ehk loodus on ringkäigus,” ütleb Kurs.



Kui Paikre mehed kevadel 35 kilo päevalilleseemneid ladestusalale külvasid, jäid nad põnevusega ootama, mis sügiseks saab. Nüüd meeldib põld nii neile kui teadlikele jäätmetekitajatele, kes Põlendmaale oma majapidamises tarbetut kraami toovad.



“Endalegi tuleb üllatusena, et see päevalillepõld meeldib kõigile,” kostab Kurs. Lisades tarkusetera: oma töökeskkonna saab kõige kehvemateski oludes ise meeldivaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles