Tuletõrjujad said Kreeka põlengud kontrolli alla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjelennuk Kreekas Dionis
Tuletõrjelennuk Kreekas Dionis Foto: AP / Scanpix

Kreeka tuletõrjujate kinnitusel õnnestus panna piir Ateena lähiümbrust tugeva tuule abil laastanud maastikupõlengutele, mis said alguse juba eelmisel reedel.


«Olukord on oluliselt paremaks muutunud, kuna meil pole praegu mitte ühtegi aktiivset tulekollet Ateena ümbruses,» ütles tuletõrje pressiesindaja AFP-le.

«Tuletõrjujad jäävad piirkonda, et olla valmis tulekahju võimalikuks taaspuhkemiseks.»

Kustutuslennukid suunati pealinnas läänes asuvale Kithaironase mäele ja Karystose linnale Evia saarel, et võidelda tulega mõlemas paigas, mis aga ei kujuta ohtu piirkonna elanikele.

Enam kui 500 tuletõrjujat, kelle hulgas lisaks Kreeka omadele oli Austria, Küprose, Prantsusmaa, Itaalia ja Türgi tuletõrjujaid, võitlesid tulega Ateenast kirdes.

Kahjutuli hõlmas enam kui 20 000 hektarit ja hävitas mitmeid eramuid. Kreeka ühiskondlike tööde ministeeriumi esialgsetel andmetel tegi tuli kahju umbes 150 majale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles