Metssead teevad muhulaste elu kibedaks

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssead.
Metssead. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Muhulane Einart Püü otsib lahendust tema ja ümberkaudsete majapidamisi ründavate sigade probleemile ega pelga oma murega pöörduda ka laiema avalikkuse poole.

«Kogu õu on üles sõtkutud, kõik õunapuud ja hekiääred trepini välja,» kirjeldas Püü Meie Maale sigade hävitustööd aias.

Oma murega oli ta pöördunud nii kohaliku jahiseltsi poole kui ka Muhu vallavalitsusse, kuid kusagilt ei saanud ta abi. Jälgede järgi otsustades käib aias emis koos põrsastega, aga neid praegu küttida ei tohi.

Muhu jahiseltsi juhatuse esimehe Heinart Laaneväli sõnul oleks ka muidu võimatu täita vanapapi tahtmist ehk lasta maha tema õue rüüstav seakari, sest augustiööd on alates poole üheteistkümnest juba pimedad ja päris huupi lasta ei saa.

Pealegi pole aias lagedat lappi, kus loomi lasta, sest aed on puid ja põõsaid täis. Kõige õigem lahendus oleks ehitada ümber väikese majapidamise aed või tõmmata elektritara, aga seda ei taha pererahvas teha, sest see läheks maksma mitukümmend tuhat krooni ning sellist raha neil ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles