Lambakasvataja kahtlustab veretöös ilvest

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu laupäeva murti Viisu külas kolm lammast. Uurimine selgitab, kas tapatöö süüdlane on hunt või ilves.
Ööl vastu laupäeva murti Viisu külas kolm lammast. Uurimine selgitab, kas tapatöö süüdlane on hunt või ilves. Foto: Erakogu

Ööl vastu läinud laupäeva murti Viisu külas maha kolm lammast, mis võib tänavu olla maakonnas esimene huntide rünne. Kindel selles olla ei saa, sest lammaste omanik kahtlustab tapatöös ilvest.

Lambakasvataja Ly Kotselainen ütles, et kui eelmise reede õhtul kella kaheksa ja üheksa vahel oma peaaegu sajapealist lambakarja vaatamas käis, oli kõik korras, aga laupäeva lõunaajal oli kolm lammast maha murtud. «Üks oli täiesti ära söödud, kahel olid kõris augud,» selgitas ta. «See, mida oli söödud, oli päris palju maad kaugemale veetud,  50 meetrit kindlasti.»


Kahju suuruseks hindas Kotselainen 5000–6000 krooni. Kaks murtud looma olid tiined. «Kahju on juba sellest, et need olid noored loomad ja nad iga aasta poegivad,» sõnas ta.
Eelmise aasta septembris murti Kotselaineni karjas täpselt nagu tänavugi kolm lammast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles