Sauel sadas hommikul lumekruupe

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ootamatu sadu üllatas täna nii sauelasi kui ka Viitna elanikke.
Ootamatu sadu üllatas täna nii sauelasi kui ka Viitna elanikke. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Külm õhk teeb Eestis ilma, täna hommikul sadas Sauel lumekruupe ja Virumaal tuli lörtsi.

Täna hommikul sadas Harjumaal Sauel lumekruupe, kuid nüüd on üksik pilv edasi liikunud veidi lõuna poole.

Ilmajaama sünoptiku Merike Merilainu sõnal teatas nende kolleeg täna hommikul kella üheksa ajal, et Sauel sajab lumekruupe.

«Selles ei ole midagi iseäralikku, maikuus on ikka sadanud,» tõdes ta ning lisas, et selliste sademete põhjuseks on kõrgustes olev väga külm õhk.

Ilmaennustaja sõnul oli tegemist üksiku pilvega, mis nüüdseks on edasi liikunud. Kas ka seal lumekruupe sajab, ei osanud sünoptik hetkel öelda.

Virumaa Teataja andmetel sadas täna ennelõunal Viitnal tugevat lörtsi, mis raskendas liiklemist.

Kohalikud termomeetrid näitasid vaid kahte soojakraadi. Viitna teeilmajaama andmetel on temperatuur siiski pisut kõrgem, küündides 5,1 kraadini. Veidi enne kella poolt kahtteist hakkas lörtsi sadama ka Rakveres.

Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi prognoos lubab ööks vastu homset kuni nelja külmakraadi, homme päevaks aga 8-14 soojakraadi.

«Homme tuleb uus sajuala ja selle servas võib ka hommikul sadada lörtsi või lumekruupe,» ütles Merilain.

Sünoptiku sõnul on rahe suvine nähtus, kui pilved kasvavad kõrgele. «Praegu ei ulatu pilved kuigi kõrgele, aga siiski sajab,» lisas ta.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles