Üle Eesti levib äikesevihm

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paduvihm Ahitse järvel Võrumaal
Paduvihm Ahitse järvel Võrumaal Foto: Leo Dolenko

Ilmajaam hoiatab täna üle kogu Eesti leviva äikese eest, nädalavahetuski tõotab jääda üpris vihmane ja soojaks läheb taas järgmise nädala keskpaigast.

Täna liigub sajuala koos äikesega üle Eesti itta, teatas EMHI. Paiguti on sadu tugev ja äikese ajal tuul puhanguline.

Homme määrab ilma Soome kohal hääbuv madalrõhuala. Hoovihma võimalus on suur nii öösel kui päeval, päeval võib ka äikest tulla. Ilm on jahe.

Ka pühapäeval määrab ilma Soome kohal täituv madalrõhuala ning hoogsadude võimalus püsib. Tuul jääb edelasse ja nõrgeneb. Selgimiste korral võib päeval üksikutes kohtades 20 kraadi olla.

Esmaspäeval tugevneb Soome kohal kõrgrõhuala ja sademete tõenäosus väheneb. Tuul pöördub põhjakaarde. Pikema päikesepaiste korral on sooja üle 20 kraadi.

Teisipäeval tugevneb kõrgrõhuala nii Soomes kui Skandinaavias, väike vihmavõimalus on pärastlõunal. Päevasooja tuleb kuni 24 kraadi.

Kolmapäevast reedeni määrab ilma kõrgrõhuala. Ilm on valdavalt kuiv ja päikesepaisteline. Päevasooja 24...25 kraadi lähedal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles