Turistid pidasid käärivat mudamassi reostuseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reostus.
Reostus. Foto: Margus Ansu

Turistid andsid eile piirivalvele teada Hiiumaa rannikul olevast merereostusest, mis osutus kontrollimisel käärivaks mudamassiks.

Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja sai eile kell 13.38 telefonikõne, kus helistaja andis teada merereostusest Hiiumaa rannikul.

Hiiumaalt helistanud naisterahvas teatas, et Kõrgessaare vallas asuvat Tahkuna tuletorni külastanud turistid nägid tuletornist Lehtma poole vaadates lahesopis merereostusele viitavaid tundemärke.

Saare külastajatele tundus, et tegemist oli merre sattunud õliga.

Olukorda kontrollima läinud Kärdla piirivalvekordoni toimkond selgitas välja, et merel oli kääriv mudamass, mis tekitas mudale läikiva kihi. Seetõttu tunduski turistidele, et tegemist oli õlikirmega.

Veendudes, et tegemist ei olnud merereostusega, jätkas piirivalve tavapärast patrull-teenistust, teatas piirivalve pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles