Metsloomad kipuvad sõiduteedele trügima

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kisuvere külas juhtus liiklusõnnetus  kus sõiduautole jooksis ette metssiga. Pilt on illustratiivne.
Kisuvere külas juhtus liiklusõnnetus kus sõiduautole jooksis ette metssiga. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei tähelepanekute järgi on metsloomad hakanud taas sagedamini sõiduteid kasutama, mis omakorda on kaasa toonud hulga ohtlikke olukordi ja mitu liiklusõnnetust.


Nädala jooksul ehk ajavahemikul 17.-23. juulini registreeris politsei Lääne-Virumaal kuus teadet, et sõiduk on kokku põrganud metsloomaga.

Viimati juhtus analoogiline liiklusõnnetus teisipäeva õhtul, mil sõiduauto Mercedes põrutas Rakvere-Rannapungerja maantee 12. kilomeetril otsa ootamatult sõiduteele ilmunud metsseale.

Kui kokkupõrge on metsloomaga juba juhtunud, siis Rakvere politseiosakonna pressiesindaja Mari Riina Risti sõnul pole politseisse helistamine otstarbekas.

"Metsloomadega tegelemiseks puuduvad politseil vahendid ja pole ka vastavat väljaõpet," selgitas Rist.

Politsei soovitab esmalt helistada häirekeskusesse hädaabinumbril 112.

Kui inimesed loomadega seotud liiklusõnnetuses vigastada ei saanud, siis piisab, kui juhtunust teatada keskkonnainspektsiooni ööpäev läbi toimival tasuta infotelefonil 1313.

Keskkonnainspektsioon edastab info piirkondlikule jahiseltsi juhatajale, kes korraldab uluki hukkamise või surnud metslooma kõrvaldamise maanteelt.

Õnnetuskohal soovitab politsei sisse lülitada sõiduki ohutuled, et teisi juhte hoiatada.

Võimaluse korral tuleb loom toimetada teepervele, kusjuures ei tohi unustada enda ohutust, sest metsloom võib hammustada, küünistada, lüüa.

Kokkupõrkel metsloomaga hüvitab kahjud ainult kaskokindlustus. Selle puudumisel tuleb sõidukiomanikul olukorraga lihtsalt leppida.

Politsei manitseb sõidukijuhte olema õhtusel ja öisel ajal väga tähelepanelikud, sest maanteede läheduses liikuvate loomade käitumine on ettearvamatu.

Eriti tähelepanelik peab olema teelõikudel, kus liiklusmärk on eelnevalt hoiatanud metsloomade võimalikust ilmumisest sõiduteele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles