Kaheksat karu ähvardab surm

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järvamaa on karude arvukuse poolest maakondade pingereas neljas, kokku müttab meie metsas vähemalt 80 isendit, kellest keskkonnaamet lubab järgmisel laupäeval algaval karujahihooajal maha lasta kaheksa.

Paidelane Maidu Luts ja ta elukaaslane väntasid jaanipäeva paiku jalgratastel Paide külje all olevast Viraksaare külast linna poole. Äkki märkasid nad endast mõnekümne meetri kaugusel karupoega. «Kui ta meid nägi, siis pööras ringi ja pani metsa tagasi,» lausus ta. «Pidasime kinni, ootasime ja vaatasime.» Emakaru kusagilt näha ei olnud.


Just selliseid ootamatuid kohtumisi mesikäppadega võib tulevikus olla üha rohkem, sest nende arvukus on tõusuteel. Keskkonnaministeeriumi metsakaitse- ja metsauuenduskeskuse ulukiseire­osakonna juht Peep Männil ütles, et Järvamaa on kindlasti maakond, kus karude asustustihedus on kõrge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles