Ministeerium ootab looduskaitse arengukavale ettepanekuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsealune taim karulauk
Kaitsealune taim karulauk Foto: Marianna Loorents/Õhtuleht

Keskkonnaministeeriumis valmis esimene osa looduskaitse arengukavast aastani 2020, millele oodatakse osalusveebis kõigi huviliste kommentaare ja ettepanekuid.

Arengukava esimeses osas analüüsitakse Eesti looduskaitse hetkeolukorda ja peamisi probleeme. Arengukava esimene osa avalikustatakse täna osalusveebis osale.ee, kuhu see jääb kõigile huvilistele lugemiseks ja kommenteerimiseks kuni 21. augustini.

«Tegu on veel mitteametliku tööversiooniga, seega ootaks kommenteerijatelt sisulist koostööd, võimalikult konkreetseid ja täpseid ettepanekuid arengukava materjali parandamiseks,» ütles keskkonnaministeeriumi looduskaitse osakonna nõunik Liina Eek.

Arengukava teine osa valmib sügisel ning avalikustatakse samuti osalusveebis.

Looduskaitse arengukava on looduskaitset käsitlev terviklik strateegiline dokument, mille eesmärk on looduskaitsealase tegevuse põhjalik ja süstemaatiline planeerimine, võttes arvesse nii Eesti keskkonnastrateegias kui ka rahvusvahelistes lepetes sätestatud nõudmisi. Arengukava on plaanis valitsusele esitada tänavu detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles