Poolat ja Tšehhit tabanud tormides hukkus seitse inimest

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhit ja Poolat tabasid tugevad tormituuled.
Tšehhit ja Poolat tabasid tugevad tormituuled. Foto: AFP / Scanpix

Eile Poolat ja Tšehhit tabanud tugevates tormides ja paduvihmas hukkus vähemalt seitse ja sai viga kümneid inimesi.


AFP teatel langes tormi saagiks nii puid kui ka elektriposte, samuti rebis maru majadelt katuseid.

Poola tuletõrje esindaja Pawel Fratczaki sõnul nõudis paiguti 28 meetrit sekundis liikuv torm riigis kuus inimelu, neist kolm riigi edelaosas Ülem-Sileesias, üks lääneosas asuvas Poznani piirkonnas ja kaks keskosas Lodzis. Poola raadio teatel hukkus vähemalt kaheksa inimest. 

Fratczaki sõnul sai 34 inimest tõsiselt vigastada, lisaks on sajad keldrid üleujutatud ja paljud majad katuseta. Poola lääneosas asuvas Krotoszyni piirkonnas sai viga 17 inimest, kes said löögi mahakukkunud kõrgepingeliinilt.

Tšehhi uudisteagentuuri CTK teatel hukkus tormis 75-aastane naine, lisaks sai mitu inimest viga mahakukkunud puude tõttu. Samuti on saanud kahjustusi elektriliinid, mis häirisid üle kogu riigi rongiliiklust.

Põhja-Tšehhis läks ümber paat, milles olnud viiest inimesest on üks jäänud kadunuks. Riigi keskosas tabas äike bussiootepaviljoni, mille tagajärjel sai kannatada kaks teismelist noormeest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles