Jaanalindudel saab nüüdsest silma peal hoida

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaamerad on inimeste seas populaarsed.
Loomakaamerad on inimeste seas populaarsed. Foto: Sille Annuk / Postimees

Nüüd saavad loodushuvilised lisaks erinevatele metsakaameratest paistvatele lindudele ja loomadele heita pilgu ka jaanalindude tegemistele Muhu jaanalinnufarmis, kuhu paigutatud veebikaamera abil saab internetis ööpäevaringselt jälgida linde nii otsepildis kui arhiivikaadrites.

Digisilm Pro OÜ paigaldas Muhu jaanalinnufarmi täisdigitaalsed IP-kaamerad, millest üks näitab tibude toimetamisi ja teine vaatab suuri linde, kes hetkel istuvad pesas, et uusi tibusid välja haududa, ütles Digisilma juhatuse liige Mario Puhk.

Tibude eeldatav koorumisaeg peaks jääma augusti lõppu, lisas ta.

Mõte linde üle interneti ka laiemale publikule näidata tekkis Digisilm Pros pärast jaanalinnufarmi külastamist. Varasemast ajast koostöös Tallinna loomaaiaga pakub ettevõte juba pilti Amuuri leopardidest, keda on vaatamas käinud üle 100 000 inimese.

«Usume, et ka jaanalindude tegemised äratavad sama elavat huvi. Lisaks on lähiajal plaanis paigaldada veel mitmeid huvitavaid kaameraid avalikuks vaatamiseks,» paljastas Puhk.

OÜ Muhu Jaanalind alustas jaanalinnukasvatusega 10 aastat tagasi eesmärgiga toota tervislikku punast liha ning huvitavat ja hinnalist nahka. Lisaks kasvatusele tegeleb firma suvekuudel turismiga, tutvustades külastajatele ka teisi lennuvõimetuid linde - näiteks emusid ja nandusid.

Farmis on veel punakänguru ja wallabid, ponid ja lihaveised. Alates sellest suvest saab kohvikus maitsta jaanalinnulihast ja munadest valmistaud toite.

Digisilm Pro OÜ on 2006. aastal asutatud ja Eesti erakapitalil põhinev ettevõte, mille põhitegevusalaks on videovalve lahenduste pakkumine üle interneti nii eraisikutele kui väikeettevõtetele. Digisilm kasutab oma installatsioonide tegemisel täisdigitaalset IP kaameratel põhinevat tehnoloogiat.

Tibusid ja suuri linde nii otsepildis kui ka arhiividena saab vaadata Digisilma kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles