Puu langes Pärnu Saksa tehnoloogiakoolile

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puu kriimustas koolimaja seinakrohvi, purustas ühe aknaklaasi, lömastas vihmaveetoru ning rõhus lömmi ja kõveraks trepi kohale ehitatud katusvarje.
Murdunud puu kriimustas koolimaja seinakrohvi, purustas ühe aknaklaasi, lömastas vihmaveetoru ning rõhus lömmi ja kõveraks trepi kohale ehitatud katusvarje. Foto: Henn Soodla

Pärnu Saksa tehnoloogiakooli (Jalaka 8) ees Vanas pargis murdus hommikul kõrge pargipuu, langedes ladvaga vastu koolimaja fassaadi, kriimustades seinakrohvi, purustades ühe aknaklaasi, lömastades vihmaveetoru ja rõhudes lömmi ja kõveraks trepi kohale ehitatud katusvarje.


Päästeamet likvideeris risti üle sõidutee vastu maja toetuva puu kiiresti. Õnneks ei olnud kõnealusele kohale parkinud veel ühtegi tehnoloogiakooli õpilase autot.

Kolm aastat tagasi palus Saksa tehnoloogiakooli direktor Indrek Alekõrs Pärnu linnavalitsuse majandusosakonnale saadetud kirjas, et Jalaka 8 eest võetaks maha vanad puud, sest jaanuaritormis oli üks vanadest tänavaäärsetest pargipuudest murdunud vastu tehnoloogiakooli naabermaja, rikkudes selle fassaadi.

Puid maha ei võetud, sest tegu on looduskaitsealuse pargiga ja selleks oli vaja looduskaitsjate luba.

Samal ajal oli nende puude puhul diagnoosinud juurtemädaniku Tartu maaülikooli teadur dendroloog-patoloog Mart Hanso, kes soovitas pargi vanad haigestunud puud nooremate ja tervete vastu välja vahetada.

Täna tehnolooogiakoolile langenud pargipuu on Pärnus viimase nelja päeva jooksul juba teine looduskaitsealuses pargis või alleel murdunud puu.

Läinud neljapäeval murdis tuul Pühavaimu tänaval kaitse alla oleval alleel vana puu, mis kukkus peale seal parkinud autole.  

Seekord murdus puu tuulevaiksel hommikul, kooldudes oma raskuse all pargipinnasest koos haigusest puretud juurtega.       

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles