Pääsküla matkarada kroonib linnuvaatlustorn

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaatetorn Pääsküla rabas.
Vaatetorn Pääsküla rabas. Foto: Nõmme LOV

Ehitustööd Pääsküla matkarajal käivad täie hooga, vaatamata majanduslangusele ja rahakärbetele. Täna sai valmis üle puude kõrguv linnuvaatlustorn.


10-meetri kõrguse torni rajamine on loodusõppe ja matkaraja loogiline jätk. Vaatlustorni asukoht sai hoolikalt valitud, vahendas Reporter.ee.

«Kogu meie loodusraja pikkus on neli kilomeetrit ja see vaatlustorn on täpselt selle koha peal, kus on mõlemalt poolt tulles kaks kilomeetrit. See on selge sõnum matka- ja loodushuvilistele, et siia torni jõudmiseks peab vähemalt neli kilomeetrit värskes õhus viibima,» rääkis Nõmme linnaosavanem Rainer Vakra.

Rabasse matkaraja loomist alustati paar aastat tagasi ja lisaks ehitajatele on usinalt kaasa löönud ka Nõmme loodusmaja lapsed.

Matkaraja loojad on arvestanud seekord ka liikumispuudega inimestega. Nende tarbeks ehitatakse lausa spetsiaalne laudtee.

Lõplikult peaks 1,3 miljonit krooni maksev rada valmima septembri keskpaigaks. Linnaosavanema sõnul pole tegemist pelgalt nõmmekate tarbeks ehitatud rajaga. Hea meel on kõigi üle, kes tahavad loodust nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles