Anne kanalis toimus Eesti randadest enim korrarikkumisi

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve jälgib Anne kanalis toimuvat.
Rannavalve jälgib Anne kanalis toimuvat. Foto: Priit Mürk

14 Eesti rannas külastajate turvalisust tagava G4S Rannavalve lahendas juunis 1316 avaliku ja heakorra rikkumist ning suurim korrarikkumiste arv registreeriti Tartus Anne kanali ääres.

Üle poole korrarikkumistest (kokku 737) registreeriti Tallinna randades, teatas firma. Pealinna korrarikkujate rohkeim rand oli juunis Pirita 325 juhtumiga, järgnesid Stroomi 175, Harku 158, Pikakari 41 ja Kakumäe 38 juhtumiga.

Valdav osa ( 72 protsenti) Tallinna randades lahendatud korrarikkumistest oli seotud keelatud klaastaara kasutamisega rannas.

Juuni suurim korrarikkumiste arv registreeriti aga hoopis Tartus Anne kanali ääres, kus G4Si rannavalvurid lahendasid 328 juhtumit.

53 korrarikkumist oli Emajõe vabaujulas, 49 korrarikkumist Pärnu rannas ja Türi tehisjärve ääres. Viljandis tegelesid rannavalvurid 42, Emajõe linnaujulas 34, Haapsalu Paralepa rannas 24 ja Paide tehisjärve ääres 5 korrarikkumisega.

Esmaabi osutasid G4Si Rannavalve töötajad juunis 103 korral. Valdavalt tuli abi anda lõike ja torkehaavade ning marrastuste puhul.

Uppumisohtu sattus G4Si valvatavates randades juunis üks inimene. 25. juunil märkas G4Si paadipatrull Pirita rannas poi külge klammerdunud meesterahvast.

Ilmnes, et mees ujus poini ja tagasiujumiseks jõudu ei jätkunud. Rannavalvurid toimetasid hättasattunu kaldale.

Tallinnas Stroomi rannas oli G4S Rannavalve väljaspool tavapärast teenistusaega tööl ka jaaniööl, mil palju tegemist oli liigselt alkoholi tarbinud rannalistega: rannavalvurid tõid suplusakvatooriumist välja neli raskes joobes meest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles