Haugi püügivõimalus suureneb 10 tonni võrra

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste püütud suur haug
Eestlaste püütud suur haug Foto: Marek Tšernjavski

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil suurendada Peipsi, Lämmi ja Pihkva järvel haugi püügivõimalust 10 tonni võrra 165 tonnini.

Muudatused tulenevad valitsustevahelises Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalapüügikomisjonis kokkulepitust.

Valitsuse 30. oktoobri 2012. aasta määrusega kehtestati Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel haugi püügivõimaluseks 155 tonni. Eelnõu kohaselt lisatakse sellele 10 tonni, seega on uueks püügivõimaluseks 165 tonni. 2013. aastal esimese seitsme kuu jooksul on püütud 92 tonni haugi.

«Kutseliste kalurite jaoks pikenes sügisene püügihooaeg eeskätt nakkevõrkudega püügil, mis muidu tulnuks püügikvoodi täitumisel varem lõpetada. Püügivõimalust suurendati, kuna varu seis on väga hea ja ka paari aasta järelkasv on heal tasemel,» selgitas keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Kaire Märtin. 

Lisaks eemaldatakse Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel kasutada lubatud püügivahendite loendist kolm pöörinoota. Püügivahendite loetelust välja arvamise järel on kolmel kaluril, kellele on antud pöörinoodaga kalapüügi õigus, võimalik taotleda selle eest makstud tasu tagastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles