Jahindusnõukogud pole põdrajahi küttimismahtudes kokkuleppele jõudnud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder
Põder Foto: SCANPIX

Septembri keskel algava põdrajahi küttimismahud on praeguseks kinnitamata, sest jahindusnõukogud pole veel mahtude osas kokkuleppele jõudnud.

«Küttimismaht jääb vahemikku 6500-7000 ulukit. Vahemik on antud seepärast, et jahindusnõukogud ei ole jõudnud veel küttimismahtude osas kokkuleppele,» rääkis keskkonnaameti jahinduse peaspetsialist Jaan Ärmus BNSile.

«Põdrajahi soovituslik küttimisstruktuur jääb vahemikku 32-34 protsenti pulle, sama suur osa lehmi ning 32-36 protsenti vasikaid,» lisas Ärmus.

Põdrajahi hooaja algusest kuni 1. oktoobrini peavad liiklejad olema tähelepanelikumad päikesetõusu ning -loojangu eel, mil on ulukite aktiivse liikumise aeg. Liiklusohutuse seisukohalt on oluline kuupäev 1. oktoober, mil algab aju- ja koerajaht ning selle jahipidamisviisi kasutamisel võib kaasneda ulukite liikumine ka päevasel ajal.

Varasema info kohasel soovitab keskkonnaagentuur tänavu küttida üle 6000 põdra ehk varasemast märgatavalt rohkem, kuna põtrade arvukus on hoogsalt tõusnud.

Põdrajahi hooaeg algab 15. septembril ning kestab 15. detsembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles