Kõinastu jääb saarevahita

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Kaks aastat tagasi ametisse asunud Kõinastu saarevaht Mari-Liis Pae esitas Saare maavalitsusele lahkumisavalduse.

Mari-Liis Pae sõnul jõudsid tema kaks nooremat last lasteaeda mineku ikka, mis ei võimaldada tal saarevahi ametis praeguses mahus enam jätkata, kirjutab Saarte Hääl. «Maavalitsuse siseselt uuritakse praegu võimalust, et ma saaksin jätkata veerandkohaga,» ütles Pae, kelle sõnul oleks väiksema koormusega töötamine siiski mõeldav.

Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Agne Peetersoo sõnul pole osalise kohaga saarevahil siiski mõtet. «Inimestel on sellisel juhul raske aru saada, millal ta siis on seal ja millal pole,» põhjendas Peetersoo. Küll aga on siseministeeriumiga arutatud selle üle, kas talvel inimtühjaks jääval Kõinastul on mõtet saarevahti aastaringselt ametis hoida. Võib-olla piisaks, kui saarevaht oleks kohapeal vaid suveperioodil, ütles osakonnajuhataja.

Agne Peetersoo sõnul on Mari-Liis Pae väga tore ja kohusetundlik inimene. Reedel juhtus merel õnnetus ja Haapsalust Triiki teel olnud mootoririkkega paat triivis Kõinastule. «Just Mari-Liis võttis selle paadi vastu ja pakkus paadis olnud mehele kuuma teed,» rääkis Peetersoo.

Mari-Liis Paest sai Kõinastu saarevaht 1. juunil 2012. Enne seda oli Kõinastu pärast esimese saarevahi Roberta Erelti lahkumist 2011. aasta teisest poolest saarevahita olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles