Austria kannatab paduvihmade all

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijad ei pääse teed mööda edasi Kritzendorfis (10 km Viinist), kuna Doonau on selle üle ujutanud.
Jalakäijad ei pääse teed mööda edasi Kritzendorfis (10 km Viinist), kuna Doonau on selle üle ujutanud. Foto: Reuters / Scanpix

Paduvihmade käes kannatavas Austrias on suletud mitmed maanteed ja seiskunud rongiliiklus, vesi uhtus Doonau kaldas välja nõukogude tanki.


Ametnike arvates eksisteerib suurim üleujutuserisk Ülem- ja Alam-Austria liidumaades, vahendas portaal

Austrian Times

.

Umbes 500 tuletõrjujat alustasid seal turvaoperatsioonidega ja 10 000 sõdurit paigutas Doonau kallastele liivakotte.

Meteoroloogide ennustuse järgi võis Alpide põhjaosas täna oodata paduvihmade jätkumist. Veetase mitmetes jõgedes peaks homme õhtul või reede hommikul ulatuma rekordkõrgele.

Viini linnavalitsuse osakonnajuhataja Gerald Loew rääkis eile, et Doonau vooluhulk ulatub tõenäoliselt 8000 kuupmeetrini sekundis. Sellisele tasemele küündib see üks kord 15 aasta jooksul.

Paduvihm tekitas katastroofilise olukorra Viinis asuvale Albertina muuseumile. Vee sissetung hoidlatesse põhjustas tõsiseid kahjusid hinnalistele kunstiteostele, mille hulgas on näiteks Gustav Klimti, Egon Schiele ja Michelangelo taieseid.

Muuseumi pressiteate järgi toimetati turvalisse paika 100 kunstiteost.

Viini tuletõrjedepoo spetsialistid katsid muuseumi katuse veekindla materjaliga, et vältida vihmavee edasist läbitungimist.

Vihmavesi uhtus Austrias Doonau jõe kaldast välja Teisest maailmasõjast pärit nõukogude tanki, vahendas Ananova.

Austria linna Bad Deutsch-Altenburgi sõjamoonaeksperdid tegid esmalt kahjutuks tankis asunud mürsud, granaadid ja kuulipilduja ning ales siis võis sõiduki toimetaja sõjamuuseumi.

Viini sõjamuuseumi esindaja Tobias Kappel väljendas imestust selle üle, et tank oli pärast 65 aastat endiselt ühes tükis.

Ekspertide arvates on tanki esile kerkimise taga paduvihmad pluss suurenenud laevaliiklus Doonaul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles