Sünoptik: vahetpidamata uuritakse, kus oleks hea jaanituld teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne jaanipäeva helistatakse pidevalt ilmajaama, et uurida, ega sadama ei hakka.
Enne jaanipäeva helistatakse pidevalt ilmajaama, et uurida, ega sadama ei hakka. Foto: Caro / Scanpix

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi sünoptik Taimi Paljak tõdes, et jaanipäeva eel tööl olla on päris raske, sest vahetpidamata helistatakse ja uuritakse, kuhu oleks kõige mõistlikum jaanituld tegema minna.

«Täna on veel isegi vähe helistatud, sest praegu on ilm ilus, aga kui kuskil hakkab vihma sadama, siis kohe hakatakse helistama ja pärima, kui kaua sajab ja kas läheb ilusaks,» rääkis Paljak Postimees.ee'le.

«Kõik helistavad: kui on karta vihma, siis inimesed lihtsalt uurivad, et kas ikka sajab. Uurivad üritustele minejad, aga ka need, kes lihtsalt oma aias või mujal tahavad lõket teha.»

Paljaku tänane vastus on õnneks väga paljutõotav: «Praegune pilt paneb küsimärgi alla Lõuna-Eesti - kui jaaniõhtul tuleb hoovihma, siis suurema tõenäosusega just seal. Samas viimaste andmete järgi ei ole ka Lõuna-Eesti seis väga trööstitu: ilmselt tulevad vaid väga üksikud vihmahood,» prognoosis sünoptik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles