Loomaaia asukad mängisid jalgpalli

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnami rippkõhtsead jalgpalli mängimas
Vietnami rippkõhtsead jalgpalli mängimas Foto: Inari Leiman

Suve edenedes jõuab Tallinna loomaaias tasapisi kätte loomapoegade iseseisvumise aeg.

Esmaspäeval eraldati vanematest tänavu koorunud hiid-merikotka poeg ja kaks stepikotka poega. Hiid-merikotka vanalinnud, kes poja eest hoolitsemise ajal tülli pöörasid, saavad nüüd jälle teineteise seltsi nautida.

Algust tehakse ka naaritsapesakondade lahutamisega. Kokku jäävad vaid neli pesakonda, kes augusti lõpus Hiiumaale loodusesse viiakse.

Augustikuist leitsakut aitab loomaaialoomadel veidi leevendada vees sulistamine: lisaks ka muidu veelembelistele loomadele võtavad jahutavat vanni nii suured kaslased kui kotkad-raisakotkad. 

Sarvede puhtaksnühkimist alustanud buhhaara hirvepullid suleti seniks tagumistesse aedikutesse, kuni sarvede mahaajamise aeg käes. Ekspositsiooniaedikus saab aga näha kõiki hirvelehmi koos kaheksa tänavu sündinud vasikaga.

3. augustil sündisid järjekordsed kolm minisea põrsakest.

Loomaaia titetoas kasvavaid ilvesekutsikaid prooviti teineteisele tutvustada, kuid esialgu lõppes tutvumine kaklusega: loomaaias sündinud kutsikas otsustas Aegviidu mailt pärit ilvesepojale koha kätte näidata.

Neljapäeval käisid JK Tallinna Kalevi esinduse mängijad loomaaias jalgpalle jagamas. Seekordsest pallinoosist said osa pärdikud ja sead. Kui jõesead lustisid palli taga ajades tõeliselt ja ka vietnami rippkõhtsea põrsakesed togisid palli üksteise võidu, siis karumakaak pigistas palli kõvasti kaissu ning kaelusmangabei istus pallile otsa ja püüdis tasakaalu hoida.

Esmaspäeval saadeti Leedu poole teele kolm jäära: tagakaspia ja buhhaara uriaalid ning ida-sinilammas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles