Äike pani Kuivastu sadamatöötajad proovile

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam Muhumaa Kuivastu sadamas.
Praam Muhumaa Kuivastu sadamas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Neljapäeva õhtul jõudis Saaremaale ja Muhusse esimene suvine äikesetorm, jättes elektrita mitu tuhat majapidamist ja pannes proovile laevapileti ostusüsteemi. Sadamatöötajad suutsid aga laevaliikluse käigus hoida ilma arvutisüsteemideta.

Erilise löögi alla sattus Kuivastu, kirjutas Saarte Hääl. «Sadamas lakkas töötamast kõik, mis elektriga seotud, kaasa arvatud telefon, sadamasüsteemid, pangaterminal. Puudus ka e-pileti info,» loetles Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel, märkides, et laevaliiklus toimis siiski graafikujärgselt.

«Tõkkepuud olid üles tõstetud, piletikassad töötasid lisajõuga, reisijatele kirjutati, nagu vanasti, pileteid käsitsi. Ettevõtted ja sooduskaardi omanikud pandi kirja ja neile saadetakse arved,» kirjeldas Treiel.

«Kellel polnud sularaha, sõidutati usalduse peale Virtsu, kust inimene sai pangaautomaadist raha võtta ning pileti eest sealses kassas tasuda. Ime-ime, aga asi toimis!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles