Jaan Tätte: jaaniööl vaadake päikesetõus ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte tähistab jaanipäeva Vilsandil sõprade seltsis.
Jaan Tätte tähistab jaanipäeva Vilsandil sõprade seltsis. Foto: Raigo Pajula

Näitekirjanik ja Vilsandi saarevaht Jaan Tätte tähistab sel aastal jaanipäeva sõprade seltsis ja soovitab kõigil eestlastel sel aasta lühimal ööl päikesetõus ära oodata.

«Varasematel aastatel oleme jaanipäeva suurelt tähistanud, siin on olnud palju võõrast rahvast, aga see tüütas ära ja nüüd ta on selline lähisõprade üritus, parimad sõbrad kogunevad kokku,» rääkis Tätte Postimees.ee'le.

«Kindlasti teeme lõket ja seekord katsetame isegi terve lamba vardas küpsetamist,» avaldas plaane Tätte, kes oma sõnul jaanipäeval traditsioonidest suurt ei pea. «Meil on mitu Jaani: mu isa oli Jaan, mina olen Jaan ja poeg on Jaan ja see jaanipäev on meil rohkem niisugune oma pidu,» muheles ta.

«Soovitaksin öö läbi üleval olla - vaadata, kuidas uus päev algab, see on imeline,» sõnas Jaan Tätte. «Ja selleks hetkeks ei pea ennast liiga täis jooma, siis ei pane seda tähele. Tähtis on päikesetõus ära vaadata, seda iga päev niikuinii ei näe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles