Röövpüüdja jättis vähid jõe äärde roiskuma

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõevähid
Jõevähid Foto: Ove Maidla

Teisipäeva õhtul koera ujuma viinud naine avastas Saaremaal Põduste jõe äärest hulgaliselt muru peale mädanema jäetud jõevähkisid. Põduste jões on vähipüük tänavu keelatud.

«Nii kui autouksed lahti tegime, oli tunda hästi tugevat raipehaisu, see oli jube,» rääkis Saarte Häälele anonüümseks jääda soovinud naine, kes avastas roiskuma läinud jõevähid piimatööstuse lähistelt Põduste jõe vana silla juurest.

Naise hinnangul võis murule jäetud vähke olla koguseliselt umbes pool prügikotitäit. «Tulime sealt tulema, sest see hais oli nii väljakannatamatu,» lisas naine.

Sündmuskohal oli näha ka, et roiskuvate vähkide lähedal olid prügikotid mullaga, mida röövpüüdjad kasutavad väidetavalt raskusena püütud vähkide vee all hoidmiseks.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haamer ütles, et neile pole infot kõdunevate vähkide kohta laekunud.

Haameri sõnul on praegusel juhul tegemist üheaegselt nii väärteoga kui ka vääritu teoga, kuna püüdja jättis väljapüütud vähid lihtsalt mädanema.

Vähkide leidja oleks aga Haameri sõnul võinud võtta kõne ka keskkonnainspektsiooni telefonile (1313) ja oma leiust teada anda.

Saare maakonnas on sel aastal jõevähipüük keelatud Põduste jões, Laugi peakraavis, Riksu ojas ja Riksu lahel. Seni on Saaremaal tänavu vähkide röövpüügilt tabatud üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles