Koeraomanikud kasutavad Titeranda tihtilugu kurjasti

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Karli Saul

Vetelpääste hinnangul on Kuressaare Titeranna suurim mure sel suvel koerapidajad, kes vaatamata keelusildile oma lemmikuga randa tulevad ja looma väljaheited sinna vedelema jätavad.

Securitase vetelpäästja-turvamees Heigo Kips ütles, et koeraomanikud käivad oma loomadega Titerannas enne turvafirma tööpäeva algust ja pärast tööpäeva lõppu, kirjutab Saarte Hääl. «Enne kella 11 jalutatakse siin vabalt ja pärast 20 jalutatakse jälle vabalt. Käiakse koertega vees, nii nagu tahetakse,» oli Kips koeraomanikega rahulolematu.

Kui välismaal on loomapidajatel tavaks oma lemmikute väljaheited üles korjata, siis meie inimesed on Heigo Kipsi sõnul niivõrd mugavad või häbelikud, et jätavad väljaheited koristamata.

«Suured koerad lasevad ikka sellise lasu, et hoia ja keela, aga pärast tuleb inimene puhkama, paneb oma lamamisrätiku junni peale. See pole ju normaalne,» kirjeldas Kips rannas aset leidnut.

Kui möödunud aastal tegid üks peolt tulnud neiu ja noormees ujumisplatvormilt peakat hüpates oma kaelale viga, siis sel suvel pole Titerannas uppumisohtlikke olukordi ega traumasid esinenud. Ka noored emad on Kipsi sõnul praegusajal targemad. Varem oli sageli nii, et lapsega randa tulnud ema hakkas sõbrannaga ennastunustavalt juttu ajama ja maimuke jäeti vetelpääste mureks. Nüüd jälgitakse lapsi hoolsamini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles