Osmussaarele tormivangi jäänud fotohuvilised pääsesid mandrile

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osmussaar.
Osmussaar. Foto: Kaire Korpe

Laupäeval Osmussaarele pildistama läinud grupp pidi koju saamist ootama mitu päeva, sest saare kohal möllas äikesetorm.


«Meil oli väga hull ilm, juba laupäeval hakkas sadama ja sadas lakkamatult täna hommikuni välja, alles nüüd tuli päike välja,» kirjeldas Osmussaare saarevaht Aili Bergström viimastel päevadel möllanud äiksetormi.

Just halva ilma tõttu pääses laupäeval saarele tulnud 11-liikmeline fotogrupp alles täna hommikul mandrile.

«Ühe päeva ja kaks ööd olid nad siin üleliia,» sõnas saarevaht, kelle sõnul pidid fotohuvilised saarelt lahkuma juba pühapäeval. «Kohe, kui see torm hakkas ja nad väga märjaks said, siis viisin nad majaka juures olevasse hoonesse, kus nad said ööbida, ahju tuld teha ja riideid kuivatada,» rääkis ta.

Saarevahi sõnul andis ta tormivangi jäänutele ka pisut toitu. Naise sõnul tuleb ta hoolimata hädaliste aitamisest toiduga välja.

«Mina varun endale kuuaja toidu, muidu ei saa. Kohe, kui pensioni ja palga saame, siis mandrilt toidu ära toome,» selgitas ta. «Mitu korda ei saagi käia, liiga kulukaks läheb,» lisas ta.

Bergströmi sõnul on tal ka varem tulnud hädalisi aidata, tänavu oli tegemist esimese juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles