Talupere rajas maisipõllule Eesti kaardi kujulise labürindi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa kaart Sarapiku talu maisipõllul
Eestimaa kaart Sarapiku talu maisipõllul Foto: Juss Maurer

Põltsamaa lähedal Uueväljal asuva Sarapiku talu perenaine rajas oma maisipõllule Eesti maakaardi, lisades sinna sümboolse teksti «Made in China».

«See on labürindimäng, kus, nagu eelmiselgi aastal, tuleb läbi põllu hekseldades üles leida kuus kontrollpunkti, auhinnaks on maiustus,» ütles talu perenaine Kristi Sakk Postimehele. Möödunud aastal oli maisipõllule kontuuridena lõigatud kikilipsuga ilves.

Maisipõllule kujundatud Eestimaa kaardil on pikkust 280 meetrit ja laiust 180 meetrit. Kui mais põllul on üle kahe meetri kõrge, siis sinna rajatud käigud poolteist-kaks meetrit laiad, riigipiiril laiemadki.

Kaardi alla serva on kujundatud sümboolne tekst «Made in China», mis on külastajates palju arusaamatust tekitanud. «Inimesed ei saa tihti aru, üle ühe vaatavad mulle otsa, et see pole ju Hiina,» ütles Sakk.

«Aga kui nüüd süveneda, siis see on väljend, mida leiame tootjamaana oma esemetelt kõige tihemini. Mõelgem korraks, mitme eseme taha teie kodus on kirjutatud «Made in Estonia»? Kõige suurematest kõige pisemate asjadeni,» selgitas Sakk. «Isegi piimatooted tulevad tihti välismaalt, toores kraam Portugalist, Hispaaniast või jumal teab kust veel, riided Poolast, Hiinast, seadused Brüsselist. Käsitöölisena tunnetan «Made in China-t» enda suurima «konkurendina». Seega: on küll Eesti, aga enamasti juba tehtud kuskil mujal.»

Idee seekord põllule Eesti kaart rajada tekkis Sakil möödunud sügisel, kui toimus palju koolilaste ekskursioone. «Nuputasin, kuidas nad saaksid hästi teha orienteerumist ning tulingi maakaardi mõttele, et las orienteeruvad mööda Eesti teid.»

Eestimaa teedekaardi kujuline labürint püsib põllul seni, kuni põllumehed maisi ära koristavad, Sakk lootis, et vähemalt septembrikuuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles