Narvas parte õngitsevaid kalamehi ootab trahv

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kalamehi, kes Narva jõel õngega parte püüavad, ootab tabamisel keskkonnainspektsioonilt rahatrahv, samuti tuleb hüvitada keskkonnakahju, 20 eurot pardi eest.

«Tegemist on keelatud ajal, ilma jahiloata ja ebaseadusliku vahendiga peetava jahiga,» ütles keskkonnainspektsiooni Virumaa büroo juht Aivar Lainjärv Õhtulehele.

Kui parte õngitsevad kalamehed tuvastatakse, ootab neid väärteomenetlus, mille tulemusel saab määrata trahvi. Iga ebaseaduslikult püütud pardi eest tuleb tasuda ka keskkonnakahju 20 eurot, märkis Lainjärv. Teavet parte õngitsevate kalameeste kohta ootab keskkonnainspektsioon telefonil 1313.

Põhjarannik kirjutas, et mõningad Narva kalamehed püüavad piirijõe ääres parte, pannes õngekonksu otsa saiatüki, mille järele pardid isuga haaravad. Kinnipüütud pardil keeratakse sealsamas kael kahekorra ja nahk tõmmatakse koos sulgedega maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles