Pea kõikjal Eestis on metsades keskmine tuleoht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võrreldes nädala alguse vihmaste ilmadega on pühapäeval tuleoht metsades suurenenud, jäädes pea kõikjal keskmise kanti.

Esmaspäeval ja teisipäeval sajab enamasti Lääne-Eestis hoovihma ning on äikeseoht. Tuleoht on valdavalt kolmanda ja neljanda klassi piires ehk keskmine või suur. Kolmapäeval sajab mitmel pool äikesevihma ning tuleoht püsib keskmise lähedal, paiguti väheneb esimese ja teise klassini ehk tuleohtu ei ole või on see väike.

1. ja 2. augustil sajab enamasti päeval mitmel pool hoovihma ning tuleoht on valdavalt väike või keskmine, mõnes kohas ka suur, teatas ilmateenistus BNSile.

Suure tuleohu korral lubatud metsa kasutamine puidu saamiseks, jahinduseks, teadus- ja õppetööks, samuti võivad inimesed metsas viibida puhkuse ja sportimise eesmärgil ja varuda metsasaadusi. Kui aga tuleohu hinnang on «väga suur», siis võivad kohalikud omavalitsused keelata igasuguse metsa kasutamise ja võõras metsas viibimise.

Praeguse tuleohu korral töötab pidevalt metsatulekahjude avastamise süsteem ja päästeteenistusel on valmisolek metsatulekahjude kustutamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles