Aegviidust leitud ilvesepoeg kosub Tallinna loomaaias

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilvesepoeg Tallinna loomaaias
Ilvesepoeg Tallinna loomaaias Foto: Maaja Kitsing

Kuigi sigimishooaja järellainetuses tõi Vietnami rippkõhtsiga Tallinna loomaaias lõppeval nädalal ilmale viis väikest prinkis põrsakest ja Buhaara punahirvedel sündis tänavu juba seitsmes vasikas, oli nädala kõige märkimisväärsemaks täienduseks loomaaia loomaperele esmaspäeval Aegviidumailt  toodud mõnenädalane ilvesepoeg.

Pärast tormisevõitu nädalavahetust varju otsides inimeste hoovis auto alla peitunud emane ilvesehakatis oli ilmselt juba mõnd aega üksi metsas ringi seigelnud, sest nägi välja üsna kurtunud ja näljas.

Nüüdseks on loomaaia loomaarstid tema kasukast tervelt 23 end juba poolenisti täis imenud puuki ära võtnud ja teinud paar turgutavat süsti ning loom hakkab tasapisi kodunema ja kosuma. Loodetavasti sujub ka edaspidi kõik hästi ja loomaaia vapiloomad saavad tulevikuks verevärskendust, teatas Tallinna loomaaed.

Linnutiikidele lasti sel nädalal teiste sekka lahti tänavused noored ristpardid ning täiskasvanud roosapelikanid on hakanud sallivamalt suhtuma ja enda kampa võtma seni taga kiusatud noorlindu, kes vahetab parajasti oma pruunikashalli titesulestikku noobli roosaka rüü vastu.

Loodushariduse ja avalike suhete osakond teeb juba ettevalmistusi 25. augustiks, mil on kavas paljusid partnereid kaasates taas korraldada loomaaia 74. sünnipäeva puhul üldrahvalik loodushariduse päev. Koos Tallinna Loomaaia Sõprade Seltsi aktivistidega käivad aga eeltööd traditsioonilisteks igasuvisteks loomaaia kammermuusika kolmapäevadeks, mis tänavu toimuvad 7., 14. ja 21. augustil. Mõnus klassikaline keelpillimuusika passib imehästi sumedate õhtutega loomaaias.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles