Nädalavahetus tuleb kuiv ja päikesepaisteline

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: Urmas Luik

Südasuvine ilm on mõnedele tagasilöökidele vaatamata kestnud juba peaaegu kolm kuud ning soojaga ei koonerdata ka juulikuu viimastel päevadel.

Soe õhk tegi seekord enne Eestisse jõudmist pika reisi üle Venemaa avaruste ning jõudes Karjala lähistele võttis lõpuks kursi Läänemere poole. Leitsaku vallutusretke häiris tugevalt aga tihe pilvevaip, mis hakkas lahti hargnema oodatust hiljem, alles neljapäeval, selgitas ilmateenistuse sünoptik Maile Meius.

Tänagi avaldab Eesti ilmale mõju veel võimsa madalrõhuala läänetiib, mistõttu tuleb valmis olla nii jahutavaks hoovihmaks kui ka kõmisevaks äikeseks. Päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Pärastlõunal sajab hoovihma, võib olla äikest, Lääne-Eesti saartel on saju tõenäosus väike. Puhub valdavalt loodetuul 4-9 m/s. Sooja on 19–24°C.

Sünotpiku sõnul kasvatab laupäeval-pühapäeval õhurõhutõus Läänemeremaade kohale üsna suure tõenäosusega kõrgrõhuvööndi ning ilm muutub mõneks ajaks suuremas osas Eestis kuivaks ja päikesepaisteliseks.

Laupäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Paiguti tekib udu. Puhub lääne- ja loodetuul 2–7 m/s. Sooja on 8–14°C. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub lääne- ja loodetuul 2–7 m/s. Sooja on 22–27°C

Pühapäeva öösel on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Kohati tekib udu. Puhub muutliku suunaga tuul 2–7 m/s. Sooja on 9–15°C. Päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub muutliku suunaga tuul 1–5 m/s. Sooja on 22–27°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles