Kesknädalal läheb sajuseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihm.
Vihm. Foto: Küllike Rooväli

Uus nädal algab päikseliselt, kolmapäeval ja neljapäeval on oodata vihma ning reede tuleb taas kuivem, teatab ilmateenistus.

Teisipäeval ulatub üle Eesti kõrgrõhkkonna idaserv. Ilm on sajuta. Öösel on taevas õhuke pilvekiht, loodetuule puhangud ulatuvad rannikualadel 12-14 m/s ning õhutemperatuur jääb 15-16 kraadi ümbrusse. Sisemaal on vaiksem ja vastu hommikut võib selgineva taeva all õhutemperatuur 10 kraadi ümbrusse langeda. Päev on päikeseline ja nõrga läänekaare tuulega. Sooja on 19-23 kraadi.

Kolmapäeva öösel läheneb Skandinaaviast madalrõhulohk. Pärast keskööd pilvisus tiheneb ja vastu hommikut võivad esimesed vihmapilved looderannikule ja saartele jõuda. Tuul pöördub edelasse ja lõunasse ning rannikul tugevneb veidi. Sooja on 10 kuni 16 kraadi. Päeval on sajuhooge laialdasemalt. Tuul on nõrk õhtuni, siis pöördub saartel ja looderannikul loodesse ja põhja ning tugevneb 7-12 m/s. Sooja on 18-24 kraadi.

Neljapäeval laieneb lääne poolt taas üle Eesti kõrgrõhuala idaserv, mis jääb meie kohale ka reedeks. Kohati võib veel hoovihma sadada. Puhub mõõdukas loode- ja põhjatuul, mis tasapisi nõrgeneb. Sooja on öösiti 10-15, kohati sisemaal langeb õhutemperatuur 8 kraadini, päeval tuleb sooja 18-23 kraadi.

Reedene ilm tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega ning olulise sajuta. Öösel puhub põhja- ja kirdetuul 2-7 m/s, sooja on 10-16 kraadi. Päeval puhub muutliku suunaga tuul 2-7 m/s ja sooja on 20 kuni 25 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles